1. dokovací stanice pro iPhone 5

30.12.2012 02:10

Společnost JBL před nedávnem představila novou dokovací stanici pro iPhone 5. Jedná se o vůbec první dokovací stanici na trhu, pro ty kteří nejsou tak úplně zasvěcení do novinek Apple, krátká rekapitulace: při posledním WWDC představil Apple nový iPhone 5, nové iPody a později i iPad čtvrté generace a iPad mini, všechny tyto nové modely již nemají starý konektor, ale nový, kterému říkají Lightning. Jedná se o malý, plochý a hlavně oboustranný konektor. A právě tato drobnost způsobila zmatek na trhu s nabíječkami a dokovacími stanicemi. Pokud jste byli majitelem staršího iPhonu a koupili jste si pro něho dokovací kolébku, nebo jakoukoliv jinou stanici, musíte ji nyní vyměnit, protože používat ji na dobrou redukci není dobře možné. 

JBL OnBeat™ Micro Black - obrázok 1

Název první dokovací stanice je JBL OnBeatTM Micro Black 

V dokovací stanici je zabudován i reproduktor o výkonu 2x2 W

V budoucnu by se do výroby dokovacích stanic pro Apple iPhone 5 měli pustit i ostatní firmy, ale hlavní problém je ve stabilitě iPhonu, na malém konektoru se totiž často neudrží.

Pokud se ptáte, proč to Apple udělal, je to jednoduché, společnost Apple z toho má totiž obrovský zisk, zejména díky výrobním právům. Patenty pro výrobu přístrojů s napájecím konektorem pro iPhone 1 - 4S již prodaly, nebo rozpůjčovaly a jelikož se každá firma, vyrábějící příslušenství pro Apple, do obchodu jednoznačně pohrne, budou výnosy Applu velice vysoké.

Cena této stanice se pohybuje okolo 2 až 3 tisíc korun a ve většině obchodů je skladem.

 

Napsal: Jakub Fořt