Apple iPhone 5 VS. Samsung Galaxy S4

24.03.2013 06:44

Společnost Samsung odhalila nový model Samsung Galaxy S4. Galaxy S4 má ve srovnání se svým předchůdcem větší displej, 13MPix fotoaparát či nové funkce bezdotykového ovládání multimediálních aplikací. Ke koupi bude už koncem dubna. Krátce po uveřejnění telefonu Apple zveřejnil na svých internetových stránkách seznam 12 důvodů, proč by si lidé měli koupit iPhone. Tomu se podle zástupců firmy žádný jiný přístroj jednoduše nevyrovná.  

„Je tu iPhone. A pak je tu všechno ostatní,“ stojí hned v titulku seznamu. V něm Apple například zmiňuje, že jablečný telefon získal osmkrát za sebou prestižní ocenění J.D. Power and Associates, které se uděluje v souvislosti se spokojeností zákazníků.  

Vychvalován je i Retina displej, který žádný jiný výrobce nenabízí. „Obrázky i text na něm vypadají přímo úžasně. Hustota pixelů je tak vysoká, že vaše oko již není schopno rozlišit jednotlivé obrazové body. Když uvidíte Retina displej ve skutečnosti, už nebudete nikdy chtít nic jiného.“

Samsung navíc celé představení podal velmi netradičně, zatímco jejich předchozí modely mobilních telefonů byly představovány spíše v tichosti, pro představení telefonu bylo pronajato New Yorkské divadlo.

 

- Jakub Hendrych