iPhone 5 s Androidem

25.11.2012 00:04

Čínská polečnost Meizu vyrbějící mobilní zařízení plánuje koncem listopadu oficiálně představit svůj nový chtrý telefon s názvem MX2.

Z fotek, které firmě Meizu unikli je zřejmé že se jedná o mobilní telefon, jehož tvůrci se až moc nechali inspirovat designem mobilních telefonů iPhone.

MX2 z přední strany vypadá téměř stejně jako iPhone 5, ale oproti iPhonu tento mobilní telefon neběží na Apple iOs ale na klasickém operačním systému Android.

Jednou z mála odlišností je také větší displej s úhlopříčkou 4,4 palce a chybějící tlačítko home ve spodní části mobilu jak je tomu u iPhonu a iPodu Touch a Má tedy pouze softwarová tlačítka generujícíse dle potřeby dané operace.

Operační paměť telefonu je 2GB a kapacita úložné paměti je 64GB (bez odečtení kapacity paměťi pro systém Android).

Fotoaparát MX2 má 8 megapixelů a vysokou světelnost.

Materiál, z kterého je MX2 složený je pravděpodobně skleněná přední část a keramická záda.

Posudte samy jestli Apple najde tolik shodností a porušených patentů pro podání žaloby na tohoto čínského výrobce. já si osobně myslím, že i pokud MX2 nebude porušovat právní patenty iPhonu neměl by být vůbec zveřejněný, protože když porovnáte práci, kterou vynaložili vývojáří Applu, aby zkonstruovali 1, iPhon a od něj postupně odvíjeli falší a další generace a úsilí, které vynaložili vývojáři Meizu, kteří si jen sedli na seznamem patentů a jedním iPhonem, který následně upravili, nacpali do něho Android OS a pustili do světa.

Autor: Jakub Fořt