Jaký bude sedmý iPhone

10.05.2013 23:55

Takže na úvod,

V minulosti se objevili spekulace o levnější verzi iPhonu 5, pokud jste však alespoň trochu zasvěceni do každoročních debat o nových, ještě nepředvedených, modelech iPhonů víte, že spekulace o levnější verzi se objevuje skoro každoročně a tedy i letos.

Nyní se však objevuje nová spekulace a to taková, že kupce si bude moci vybrat mezi třemi velikostmi a také v několika barevných provedeních jak je tomu u poslední generace iPodu touch.

I když, podle některých zdrojů, Tim Cook řekl, že sedmá generace nebude mít velký displej je stále možné, že nový iPhone bude mít stejně velký, možná i větší, displej jako iPhone 5. U 5ky byla zachována šířka a iPhone byl zvětšen pouze do výšky, ale pokud by měl být ještě zvětšen je téměř nezbytné přidat mu nějaký ten centimetr i do šířky.

Další spekulací, která se taktéž objevuje skoro každý rok je jeho název. Zda se bude nový iPhone jmenovat iPhone 5S, 6, nebo snad The new iPhone.

Již v současné době je možné si nechat svůj iPhone předělat do různých barevných variant, ale strácí to tu eleganci s kterou Apple jednoznačně vyhrává nad konkurencí.

Osobně doufám, že se Apple nepustí do barevných variant a otázku levnějšího iPhonu nechá zase na příští rok, aby bylo o čem spekulovat :)

A co se týče velikostí i přes prvotní kritiku velkého displeje pětkového iPhonu si postupně získal oblibu a jeho uživatelé si nemají na co stěžovat.

 

Text: Jakub Fořt