Náš názor na Apple 2013

18.01.2013 20:15

Samozřejmě, za rok 2012 toho Apple udělal spoustu, vyšel nový iOS 6,udělali nové iPody, iPhone 5, iPad mini, nový iMac a mnoho dalších zařízení, otázkou však zůstává, co si pro nás Apple chystá na rok 2013. Spekuluje se o iPhone mini, o čemž tedy nevím, co si mám myslet, ale věřím tomu, že tento rok výjde iPhone 5S, od čeho bych asi oproti iPhone 5 neočekával moc velké změny. Apple také tvrdí, že by se rád dostal do všech obýváků a tím narazil na téma iTV. Ovšem taková televize od Apple může stát klidně nějakých 50.000 Kč a s takovouto cenou se Apple do všech domácností dozajista nedostane, takže bych se raději vrátil k Apple TV 4. generace, jelikož 3. generace stojí okolo 2.800 Kč, tak předpokládám že 4. generace nebude o moc dražší. Ale co by nám taková nová AppleTV mohla vůbec ještě přinést? No to už necháme na Apple a přesuneme se k dalšímu tématu.

Levnější iPhone, Apple ohlásil, že již pracuje na nové, levnější verzi iPhone 5, která by sice měla být parametrově stejná, ale měla by se lišit materiálem, ze kterého je iPhone vyroben. Zatím, co dražší verze iPhone je vyrobena z křemíkového skla, levnější verze by měla být udájně vyrobena z plastu a odhadovaná cena tohoto iPhone by podle analytiků měla být pouze 11.000 Kč za 32 GB verzi což je asi o 6.000 Kč méně než současná verze.

Co se týče iMaců, tak to bych od Apple moc neočekával, jelikož současný iMac stihl Apple tak tak na nový rok a je plně zmodernizován, aby obstál oproti konkurenci. A to nejen svými rozměry, ale také výkonem (nový iMac totiž obsahuje procesor z řady Ivy Bridge a 8 gb RAM a to ani nemluvím o grafické stránce nového iMacu, které Apple přidělil grafickou kartu NVIDIA GeForce GTX675M, je však k nevíře, jak se toto všechno mohlo vejít do neuvěřitelně tekého iMacu). Je tedy vidět, že s tímto iMacem můžeme být ještě dlouhou dobu spokojeni. 

 

Macbook, tak to je téma, o kterém absolutně nemám co říct, protože už jen tím, že na WWDC 2012 Apple představil nový Macbook mě velmi překvapil, protože ten dle mého názoru žádné vylepšení nepotřeboval a i když tímto novým Macbookem pro se Apple vyhoupl na úplně jinou úroveň notebooku. Jak už sem říkal, změnu nepotřeboval, takže si netroufám říct, jak to bude letos vypadat s Macbookem.

 

Tak toto je můj osobní názor na to, co očekávám od Apple v roce 2013.

- Jakub Hendrych