Nový iMac budete moci nadělit již pod stromeček

25.11.2012 00:45

Špičkoví stolní počítač společnosti Apple s názvem iMac se dle informací z AppleStoru bude prodávat ještě před vánocemi.

iMac na první pohled ohromí svým ultratenkým displejem, ale ono se nejedná jen o displej díky technologii All-in-one jsou všechny přístroje pořebné k chodu počitače schovány v tomto tenkém displeji. Jedinou exteriérní součástí počítače je myš a klávesnice, které ja smostřejmě součástí balení, stejně jako napájecí kabel a rutiní sada samolepek, které nemohou chybět u žádného produktu značky Apple.

Nový iMac připomíná svým vzhledem iPadApple iMac bude v prodeji rovnou ve čtyřek verzích, které se od sebe budou lišit především velikostí displeje, přičemž verze s obrazovkou 21,5 palce bude v prodeji již na konci listopadu a bude stát od 34 490 Kč (2,7 GHz) do 40 490 Kč (2,9 GHz) a verze s 27 palcovým displejem bude uveden do prodeje na začátku prosince a to za 48 490 Kč (2,9 GHz) a za 53 490 Kč (3,2 GHZ)

Nový Apple iMac

Můžete tedy vidět že se vývojářům Applu podařilo nacpat 3,2 GHz čtyřjádrový procesor intel, Turbo Boost až 3,6 GHz, 8 GB paměti (dva 4GB moduly), pevný disk s jedním TeraBitem a NVIDIA GeForce GTX 675MX s 1GB do tak tenkého displeje jako má nový iMac.

Pokud tedy přemýšlíte nad koupí počítače do domácnoti, nebo i pro firemní účely je iMac skvělou volbou a rozhodně se nenechte odradit operačním sytémem OSX a i když jste zvyklí na Windows OS nemějte strach, protože OSX se snadno naučí používat každý a věřte toumu, že práce sním je teprve ten pravý požitek z využití nejmodernější techniky.

Autor: Jakub Fořt

Foto: Apple Inc.