Otestovali jsme nové, chytré, žárovky Philips HUE

01.06.2013 18:32

Ten. kdo neví o co jde a při slovech Philips HUE se mu nevybaví nic asi neví proč o tom zde píšeme, proč píšeme o výrobcích "konkurenční" značky. Je to proto, že Philips přednedávnem představil zcela nové a unikátní žárovky, které se dají zakoupit jen a pouze v obchodech s Apple Premium, nebo Authorised Reseller a oficiálních AppleStorech.

Jedná se o úpně novou generaci svícení. Jedná se o úsporné žárovky se závitem E27. Jedinečnost těchto žárovek zpočívá v jejich funkcích. Žárovka má totiž neomezené spektrum barev, je ovládaná přes váš iPhone/iPad/iPod Touch a můžete si měnit intenzivitu svícení. Také si můžete nastavit přesnou dobu zhasínání a rozsvicování žárovek.

Žárovky lze ovládat všechny najednou, ale také každou zvlášť. Každá žárovka tady může svítit jinou barvou a jinou intenzivitou. Žárovky navíc můžete ovládat odkudkoli na světě, takže pokud jste na delší dobu pryč a bojíte se zloďějů, můžete každý vvečer rozsvicet a zhasínat žárovky, aby nebylo tak nápadné, že váš dům jediný v okolí nesvíti.

Základní balíček Philips HUE, který je nutné zakoupit obsahuje 3 žárovky Philips HUE, Modem, který se napojí přímo do vašeho WiFi routeru, kabely na propojení modemu a manuály na použití.

Ovládání je jak už bylo řečeno jednoduché přes váše iOS zařízení, přes aplikaci hue, kterou stáhnete přímo z AppStoru. Aplikace zároveň obsahuje předinstalované motivy svícení s různou tematikou.

Osobně jsem byl žárovkami HUE velice zaujat a mne v pokoji tyto žárovky už od od března svíti a jsem s nimi nadmíru spokojen i proto, že i přes to, že jsou to úsporné žárovky, lze jejich jas nastavit do nadstandardní intenzivity.