The new Leica

17.10.2013 15:40

Každý příznivec značky Apple zná člověka, který stojí za produkty, jako je například iPhone, iPad, iMac a mnoho dalších. Je to hlavní designer společnosti Apple Inc. a jmenuje se Sir Jonathan Ive, který je mi mimo jiné také vyznamenán řádem britského imperia a hodností rytíře. Ačkoli je primárním designerem Applu, zřídka se pouští i do projektů jiných společností, jako třeba nyní, kdy společně s designérem Marcem Newsonem vytvořili nový model fotoaparátu německé společnosti Leica.

Oba tito špičkoví designeři parcovali na novém fotoaparátu přes 6 měsíců a to bez jakéhokoliv honoráře. Nový fotoaparát totiž nebude běžně k dostání. Vyrobí se pouze jeden model, který bude vydražen a všechny peníze budou věnovány na charitativní projekt s názvem RED, kterého se mimo jiné účasní i velikání jako Apple, Beats, Leica a daší.

Leica M Camera for RED by Sir Jonathan Ive and Marc Newson

Společnost Leica je jeden z předních výrobců fotoaparátů od roku 1913. Jedná se prémiovou zančku, která se u svých modelů zaměřuje nejen na funkčnost,a le i design. Tyto foťáky mnohdy dosahují stejné i vyšší úrovně jako třeba špičkové fotoaparáty Nikon nebo Cannon avšak v designu se s ní nemůže měřit žádný světový výrobce fotoaparátů i přes to, že jsou fotoaparáty většinou v retro stylu, nebo jako tento nový model v moderním provedení retro stylu.

Leica M Camera for RED by Sir Jonathan Ive and Marc Newson  

 - Jakub Fořt